Mebl Štofovi Za Stilski Nameštaj

Koliko puta ste se zapitali da bi Vaš stari stilski nameštaj mogao izgledati poput novog ukoliko bi ste odlučili da ga reparirate?  Sigurni smo da bi se mnogi od Vas složili da je kvalitet nameštaja koji se nalazi u Vašem domu neprikosnoven, iako ga koristite preko dve decenije. Upravo iz tih razloga želimo da pomognemo našim klijentima kako da odaberu savršeni mebl štof za stilski nameštaj.

monica

Kako da odaberete vrstu materijala?

Istina je da novi svetski trendovi savetuju spajanje nespojivog kako bi se dobio poseban i ekscentričan efekat u enterijeru. Međutim, ukoliko ste pristalica isključivo Bidermajer stila koji je inspirisan elegancijom i jednostavnošću, složićete se da ne možete odabrati mebl koji će biti modernog dizajna. Najčešći izbor naših klijenata predstavljaju žakardi koji podsećaju na saten i brokat.

Žakardi predstaljaju gusto tkane materijale za čiju se izradu koristi posebna vrsta konca sjajnog konca. Oni takođe mogu biti izrađeni u poliesteru ili u mešavini akrila i poliestera. Nekadašnji žakardi su se takođe izrađivali u mešavini pamuka, svile i poliestera. Međutim, s obzirom da je pamuk poznat po rastegljivim svojstvima, proizvođači tekstila su iz decenije u deceniju menjali sastav izrade tkanina i došli do zaključka da je mebl štof sa poliesterom bolja opcija ukoliko želimo da nam nameštaj bude dugovečan.

velva

U većini slučajeva, proizvođači nameštaja koriste prugaste materijale za izradu stilskih stolica,  a upravo je to jedna od odlika Bidermajer pravca. Otuda i naziv Bidermajer koji se koristi za prugasti stilski materijal.

Sam naziv Bidermajer je dobijen po umetničkom pravcu koji je trajao između kongresa u Beču i Buržoaske revolucije. Izumeo ga je Josef Viktor von Šefel kombinacijom dveju satiričnih likova koji su se zvali Biderman i Bumenmajer. Karakteristike pravca Bidermajer su jednostavnost i uglađenost koja se mogla primetiti ne samo u modi već i u opremanju enterijera.

Našu bogatu kolekciju kako prugastih, tako cvetnih i jednobojnih mebl štofova za stilski nameštaj možete pogledati klikom ovde. 

 

 

 

 

Nema komentara. Budite prvi i napišite vaše utiske.

Odgovori

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *