Jedna od ključnih stvari kada je opremanje stana u pitanju je kako odabrati nameštaj koji će se savršeno uklopiti uz Vaš enterijer. Biranje boja, dezena i tipa materijala može da predstavlja problem naročito ukoliko niste sigurni kako će izgledati ostatak Vašeg životnog prostora. U tom slučaju, naš savet je odabrati mebl štof koji će se lako uklopiti uz sve tipove enterijera.

Bibtex kolekcija mebl štofova u ponudi ima širok asortiman jednobojnih materijala različitog tkanja i kvaliteta. Ukoliko ste ljubitelj mekanih i glatkih tekstura, mi Vam predlažemo da odaberete štof iz kolekcije  Pliš i mikrofiber. Oni su se pokazali kao odlični za održavanje jer u samo nekoliko poteza vlažnom krpom možete ukloniti fleke od hrane i pića. Na kraju krajeva, odabir mebl štofa ne zavisi samo od odabira boja, zar ne?


Kupujte pametno

Nešto što na prvi pogled izgleda odlično, može se pretvoriti u pravo razočarenje naročito ako uzmemo u obzir novac i energiju koju ste uložili. Stoga, mi Vam savetujemo da pametno kupujete. Vaš dom može biti savršeno dizajniran uz pravilno kombinovanje boja, dezena i tipova materijala. Kako bi ste dobili pravi efekat, svaki mebl štof iz naše ponude možete uskladiti sa svojim pratećim dezeniranim pandanom. Na taj način ćete izbeći nesklad u odabiru tipa materijala. 

Mebl štofovi za stilski nameštaj

Ukoliko posedujete unikatni nameštaj, svakako bi trebalo koristiti mebl štofove za stilski tip nameštaja. Osim prugastih, u našoj ponudi možete pronaći i cvetne mebl štofove koji će savršeno uklopiti na Vašim stilskim stolicama ili foteljama. Stilski nameštaj često zahteva korišćenje materijala koji podsećaju na brokat ili saten. Bibtex kolekcija Rio koja spada u kategoriju žakarda sadrži široki spektar boja i dezena. Osim jednobojnih, u Rio kolekciji možete pronaći i prugaste dezene koji su poznatiji pod imenom Bidermajer.

Sam naziv Bidermajer je dobijen po umetničkom pravcu koji je trajao između kongresa u Beču i Buržoaske revolucije. Izumeo ga je Josef Viktor von Šefel kombinacijom dveju satiričnih likova koji su se zvali Biderman i Bumenmajer. Karakteristike pravca Bidermajer su jednostavnost i uglađenost koja se mogla primetiti ne samo u modi već i u opremanju enterijera.

Nepromočivi mebl štofovi

Kada govorimo o izradi modernog nameštaja, naši kupci češće biraju nepromočive štofove ili pak one koji su prepoznatljivi po džakastom tkanju. Takav tip izrade savršeno pristaje većim komadima nameštaja poput ugaonih garnitura, sofa i fotelja. Naš mebl štof Lido je dostupan u 11 boja i predstavlja pravi izbor za ljubitelje modernog dizajna. S obzirom da je nepromočiv, možete zaboraviti o napornom skidanju fleka od pića sa Vašeg nameštaja.

123

Pliš kao favorit za sezonu 2019/20

Osim što ih često srećemo u izradi odeće, pliševi su postali neizostavni deo i u izradi i reparaciji nameštaja. Pliš ili velvet je prepoznatljiv po baršunastoj i mekanoj strukturi kojoj retko ko može da odoli. Osim što su zahvalni za održavanje, ovaj tip materijala pruža pravu notu luksuza u Vašem domu. Osim pliševa sa visokim sjajem poput kolekcije Maserati, u našoj širokoj ponudi možete pronaći i mat pliševe u kolekciji Velva. Velva pliš spada u kategoriju najizdržljivijih materijala na našem tržištu jer je njegov Martindale test prešao 100 000 ciklusa. Upravo iz tog razloga ga naši klijenti biraju za opremanje hotela, restorana i kafića.

Istorija pliša

Pliš ili Baršun, kako su ga ranije nazivali, imao je dugu tradiciju korišćenja u visokom društvu. On je prvi put proizveden još u 14. veku u indijskoj pokrajini Kašmir. Zahvaljujući trgovcima, pliš je donešen u Evropu i počeo se proizvoditi na severu Italije, a kasnije u i belgijskom gradu Bruggeu. Nošenje odeće od pliša je predstavljalo luksuz. Za razliku od nekadašnjeg pliša koji je bio poprilično težak i napravljen od prirodnih sastojaka poput svile i pamuka, današnji pliševi su većinom sintetički. S obzirom da su se nekadašnji pliševi teško prali, proizvođači tkanina su došli na ideju da naprave sintetički pliš koji će biti lakši i izrađen od poliestera, viskoze i svile.

Današnji pliševi koji se koriste u proizvodnji nameštaja su većinom izrađeni na pamučnoj podlozi kako se ne bi razvlačili prilikom trenja. Takođe, dostupni su i tkani pliševi poput Bibtex kolekcije Velva, koji su napravljeni specijalnom tehnikom guste izrade.